Отборът на Байерн Мюнхен шпбеди Манчестър Юнайтед с 4:3 в сблъсък

...
Отборът на Байерн Мюнхен шпбеди Манчестър Юнайтед с 4:3 в сблъсък
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен надви Манчестър Юнайтед в голов трилър

Отборът на Байерн Мюнхен шпбеди Манчестър Юнайтед с 4:3  в конфликт от Група А на Шампионска лига. Лирой Сане даде преднина на баварците в 28-ата минута, откакто Андре Онана не се намеси по най-хубавия метод. Четири минути по-късно Серб Гнабри удвои задатъка на домакините.

В началото на второто полувреме Расмус Хойлунд вкара дебютния с игол за " алените дяволи " и понижи изоставането. В 53-ата минута обаче Хари Кейн още веднъж удвои преднината на домакините след гол от дузпа. Две минути преди края на постоянното време Каземиро означи и върна интригата. Малко по-късно обаче Матис Тел направи 4:2. Последва нов гол на Каземиро надълбоко в продълженията, само че той не стигна за освен това на Юнайтед. Байерн съумя да си тръгне с трите точки.

В третата минута на срещата баварците нахлуха в наказателното на гостите. Лаймер откри Лирой Сане, а той опита да пусне изострен пас по земя, само че бе блокиран. Последва ъглов удар за Байерн, от който не се стигна до нищо по-опасно.

Минута по-късно Ериксен пусна към Факундо Пелистри към бялата точка в пеналтерията на домакините, той обаче бе спрян от Алфонсо Дейвис чисто. Топката стигна до Расмус Хойлунд, който имаше страхотна опция да открие резултата, само че Свен Улрайх избави.

Маркъс Рашфорд проби добре по левия фланг в 18-ата минута. Той навлезе в наказателното поле и се оправи с Лаймер, след което нанесе изстрел от дребен ъгъл. Улрайх нямаше проблеми да се намеси.

В 20-ата минута пък Хари Кейн изведе Джамал Мусиала. Пасът обаче бе една концепция по-дълъг и Мусиала трябваше да стреля от доста дребен ъгъл. Последваха два корнера, които обаче не затрудниха Андре Онана.

Осем минути по-късно Сане комбинира с Кейн, след което стреля от границата на накзателното поле. Стражът на Манчестър Юнайтед не съумя да се оправи с удара и топката се озова във вратата на " алените дяволи "

Мусиала се впусна на самостоятелен рейд в 32-ата минута. С доза шанс той съумя да задържи топката след рикошет. Последва пас към свободния Серж Гнабри, който прати топката в мрежата на гостите за 2:0.

В 36-ата минута Бруно Фернандеш комбинира с Линдельоф, след което шутира от отдалеченост. Изпълнението му не бе добре и топката прелетя високо над напречната греда.

Четири минути преди края на първата част Леон Горецка опита отдалечен изстрел, който обаче бе блокиран от бранител на Манчестър Юнайтед.

В 49-ата минута Рашфорд откри Расмус Хойлунд в наказателното поле, той си спря топката, завъртя се и стреля, а топката рикошира от крайници на Ким Мин-Джей и влезе във вратата на баварците.

Само три минути по-късно обаче Байерн Мюнхен получи дуза след игра с ръка на Кристиан Ериксен, който докосна топката след удар с глава на Упамекано. Хари Кейн застана на бялата точка и не остави шансове на Онана - 3:1 за домакините.

Джамал Мусиала бе покрай още един гол за баварците в 56-ата минута, само че младокът нацели десния непряк дирек на вратата. Именно той сътвори съществени неприятности на защитата на гостите в 61-ата минута, когато проби и откри Хари Кейн. Английският нападател пък стреля, само че Онана съумя да избави.

След това Лисандро Мартинес извърши жестоко нарушаване точно против някогашния нападател на Тотнъм, което провокира спор и препирня сред играчите на двата тима. Напрежението обаче бе бързо овладяно.

Въпреки задатъкът от два гола, Байерн продължи да натиска и да търси ново попадение. В 71-ата минута баварците разиграха добре, а Кейн пусна пас към Мусиала на фланга. Той пък изпрати центриране към влезлия Кингсли Коман, който игра с глава, само че не съумя да нанесе удар към вратата.

В 78-ата минута Хари Кейн опита изстрел от сложна позиция, а избитата топка стигна до Чупо-Мотинг, който стреля от границата на наказателното поле. Ударът му бе чудесно избит от Андре Онана.

Две минути по-късно Сане и Кейн разиграха като нападателят продължи с петичка. След това Сане подаде към Кингсли Коман, който също стреля, само че стражът на Манчестър Юнайтед още веднъж се оправи.

Отново Чупо-Мотинг бе покрай гола, откакто добре се завъртя и стреля, само че Онана избави.

Каземиро върна интригата в 88-ата минута, откакто отблеяза гол. Той получи в наказателното и бе съборен, въпреки всичко бразилецът съумя да стреля от земята и да добави топката в мрежата на баварците.

В първата минута на добавеното време Матис Тел откри Мюлер, който стреля в гредата. Само секунди по-късно Тел бе изведен и не сбърка, а прати топката около Андре Онана за 4:2.

Дълбоко в продълженията Бруно Фернандеш прати ужасно центриране към Каземиро, който бе прецизен с глава и още веднъж понижи изоставането на " алените дяволи ".

FT Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед 4:3

1:0 Лирой Сане 28'

2:0 Серж Гнабри 32'

2:1 Расмус Хойлунд 49'

3:1 Хари Кейн 53'

3:2 Каземиро 88'

4:2 Матис Тел 90+2'

4:3 Каземиро 90+5

Стартовите сформира на двата тима:

Байерн Мюнхен: 26. Свен Улрайх, 27. Конрад Лаймер, 2. Дайо Упамекано, 3. Ким Мин-Джей, 19. Алфонсо Дейвис, 6. Йозуа Кимих, 8. Леон Горецка, 10. Лирой Сане, 42. Джамал Мусиала, 7. Серж Гнабри, 9. Хари Кейн

Старши треньор: Томас Тухел

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР